On parasta rajoittaa itsensä ilmaisiin nettipokerin monen pöydän ilmaisiin Texas Hold Em -turnauksiin. Näissä peleissä voi olla aluksi 20-250 pelaajaa. Paras uutinen on se, että näissä peleissä kilpailun laatu on paljon keskivertoa heikompi.

Aloittaaksesi kirjaudu sisään ilmaiselle nettipokerisivustolle ja aloita pelaaminen. Jokaisessa turnauksessa on useita pöytiä, kuten edellä mainittiin. Jaa pelaajien määrä 10:llä, jotta saat selville turnauksen pöytien kokonaismäärän. Esimerkiksi 68 pelaajaa jaettuna kymmenellä on 6,8, pyöristettynä 7 pöytään. Pyöristä tarvittaessa desimaalit ylöspäin.

Nettipokeriohjelmisto antaa sinulle paikan satunnaisessa pöydässä tai jakkarassa. Nettipokeripelejä pelataan yleensä tunnin välein, joskus jopa minuutin välein.

Kuka voittaa ja miten?

Minkä tahansa käden voittaja on pelaaja, jolla on eniten kortteja.

Tämä on pääpiirteittäin pelin kulku:

Seuraavalla kierroksella on vuorossa sokkopanostus. Sinulle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin. Yleensä voit korottaa alkuperäistä panostasi enintään kolminkertaisesti. Tämä rajoitus koskee kaikkia seuraavia pelejä.

Tämän jälkeen jakaja paljastaa pöydälle kolme korttia. Näitä kortteja kutsutaan yhteisiksi korteiksi, ja ne ovat kaikkien käteen osallistuvien pelaajien käytettävissä.

 • Tässä vaiheessa alkaa uusi panostuskierros.
 • Tämän jälkeen jakaja lisää vielä yhden kortin yhteisiin kortteihinsa. Kaikilla pelaajilla on nyt neljä korttia käytettävissään, jotka ovat vielä kädessä.
 • Tämän jälkeen seuraa toinen panostuskierros.
 • Jakaja lisää sitten viidennen kortin yhteisiin kortteihinsa. Sitten tulee toinen panostuskierros.

Katsotaanpa sitä tarkemmin:

”Taskukortit” ovat ne kaksi korttia, jotka sinulla on kuvapuoli alaspäin. Ne jaetaan yksi kerrallaan vasemmalta oikealle jokaiselle pöydässä olevalle henkilölle. Näet vain omat taskukorttisi.

Tämän jälkeen jakaja antaa 3 ”yhteistä korttia” jokaiselle pöydässä olevalle pelaajalle. Tätä vaihetta kutsutaan ”flopiksi”.
Se tunnetaan myös nimellä ”The Turn” tai ”4th Street”, kun hän paljastaa sen.

 • Kun hän paljastaa viidennen yhteiskortin, sitä kutsutaan nimellä ”River” (tai 5th Street).
 • Board on kaikkien pokeripöydässä kerralla näkyvien 3-5 ”yhteiskortin” korttien yhteisnimi.
 • Jokainen pelaaja, joka osallistuu käteen panostamalla (jos ”luovutat”, et ole enää mukana), yrittää tehdä parhaan mahdollisen viiden kortin käden.

He voivat käyttää mitä tahansa viittä seitsemästä kortistaan, yhtä, kahta tai ei yhtään niistä, sekä 3, 4 tai 5 ”yhteistä korttia”.
Kaikkien panosten voittaja (The Pot) on pelaaja, jolla on paras viiden kortin käsi.

Jokaisessa kädessä on oltava ”jakajan nappi”. Yksi pelaajista saa jakajan napin (DB). Ilmainen nettipokeriohjelmisto määrittää, kuka saa DB:n ensin.

Se on jääkiekkokiekon kokoinen kiekko, jonka tasaisella pinnalla on koristeltu D-kirjain.

Kun pelaat maksullisella tai maksuttomalla nettipokerisivustolla, ohjelmisto sijoittaa näytöllesi symbolin, joka tunnistaa DB:n.
Jakaja-painike on tärkeä asema pokeripöydässä. Tämä johtuu siitä, että kahden vasemmalla olevan pelaajan on asetettava panokset ennen korttien jakamista.

Kuten tulet näkemään, DB:n asema pöydässä on paras, ja opit tämän myöhemmin. Jakaja-nappi (DB) siirtyy jokaisen käden lopussa yhden paikan vasemmalle. Näin jokainen voi toimia virtuaalisena jakajana Internet-pelissä. Kaikkien on asetettava sokkopanokset.

Sokkopanokset? Mitä ne ovat?

Näin aloitat pelin.

 • Jakaja-painiketta (DB) painetaan vasemmalle. Tämän pelaajan on sitten asetettava pieni sokkopanos (SB).
 • Big Blind (BB) asetetaan pelaajalle, joka on välittömästi Small Blindin (SB) vasemmalla puolella.
 • Nämä ”blindipanokset” sijoitetaan jakajan edessä olevaan pottiin. Tämä käynnistää panostuksen, ja se tehdään ennen kuin kukaan saa kortteja.
 • Järkevän syyn puuttuessa tämä tarkoittaa, että pelattavan käden pelaaja saa vähintään sen summan, joka ”pakotettiin” siihen sokkopanoksilla.

Usean pöydän freerolleissa tai No Limit Free Online Poker Tournament Games -peleissä on matala lähtökoko Small Blindille (SB) ja Big Blindille (BB). Jokainen pelaaja muodostaa pelin samalla määrällä ilmaista nettipokerin tekorahaa tai pokerisirumerkkejä käytännön syistä.

15 minuutin välein ”blindien” koko ja määrä kasvaa.

Sanotaan esimerkiksi, että alkuperäiset ”blindit”, jotka olivat alussa 10 dollaria (SB) ja 20 dollaria (BB), muuttuvat 15 minuutin kuluessa 20 dollariksi (SB) ja 40 dollariksi (BB).

 • ”Blindit” nousevat edelleen 15 minuutin välein pelin edetessä.
 • Turnauksen lopussa (10 viimeistä pelaajaa) ”blindit” voivat helposti nousta 2000 dollariin (SB) ja 4000 dollariin (BB).

ÄläEi hätää; edellisessä kappaleessa Small Blindiin ja Big Blindiin liitetyt dollarimäärät ovat vain laskennallisia rahamääriä. Se ei ole todellista rahaa. Se on vain ”turnauksen edustaja” rahaa. Ne ovat ilmaista nettipokerin väärennettyä rahaa.

On hyvä idea aloittaa pokerin pelaaminen ilmaisilla sivustoilla. Siitä voi tulla nopeasti hyvin kallista, jos siirryt oikean rahan paikoille.

Voita ja tienaa rahaa

Pokeriturnauksessa on se hyvä puoli, että ykkössijoitettu pelaaja ei saa kaikkia rahoja. Ehdoton voittaja saa leijonanosan, mutta kaikki muut pelaajat saavat osansa. Osallistuvien pelaajien määrä ja kunkin potin koko määrittävät, kuinka monta ja kuinka paljon. Nämä tiedot löytyvät ennen pelin alkua.

Pelin edetessä pelaajia putoaa pois, ja pöydät yhdistyvät. Jäljelle jäävät vain ne, jotka ovat halukkaita jakamaan rahat. Jos olet vielä tässä vaiheessa, olet ”in the money” (tai ”in the bubble”, kuten sitä myös kutsutaan).

Voittaaksesi minkä tahansa määrän pokeria, sinun on oltava läsnä, jopa valtavissa turnauksissa. Jos jäljellä on vain kymmenen pelaajaa, olet ”finaalipöydässä”. Tätä pienemmät paikat voivat kuitenkin usein maksaa osallistumismaksusi.

Strategia ja Psykologia:

Strategia pokerissa? Ei se ole vain pelkkä sana. Se on elintärkeä. Pelissä, joka saa monien sydämet hakkaamaan nopeammin, toiset pelaajat nojaavat onneen. Mutta mestarit? He tietävät paremmin. ”Tight-aggressive”? Ei vain taktiikka, vaan taide. Pelaat tiukasti. Ja sitten – rynnäkät, kun käsi on kultaa.

Ja psykologia? Se on kuin pelin hiljainen sävelmä. Katsoa syvälle vastustajien silmiin. Mitä he näkevät? Mitä he pelkäävät? Varovainen vastustaja, yhtäkkiä panostaen suuria? Ehkä hänellä on kuningas käsi.

Pelin Pienet, Mutta Ratkaisevat, Vivahteet:

Pokeri on vivahteiden peli. Potin koko? Se ei ole vain numero, vaan avain voittoon. Ja paikkasi pöydässä – se kertoo tarinaa. Toimia viimeisenä? Se on kuin kuninkaan kruunu.

Ja sitten, bluffaaminen. Se ei ole vain temppu; se on rohkeuden ja oveluuden tanssi. Voit tanssia kohti voittoa tai tanssia syrjään. Oikea ajoitus, kultainen hetki.

Analyysi Pelin Ulkopuolella:

Mestari ei lopeta, kun peli päättyy. Ei, hän alkaa vasta. Hän syventyy pelinsä syövereihin, etsii jokaista virhettä, jokaista loistavaa liikettä. Hän ei tee tätä yksin – hän jakaa, keskustelee, lukee.

Yhteenveto:

Nettipokerin turnaukset – ne ovat kuin taistelukenttä ilman verenvuodatusta. Oppimisen paikka. Mutta voitto? Se vaatii enemmän. Vaivannäköä, intohimoa. Pokeri ei ole pelkkä peli; se on matka. Ja kuten kaikki suuret matkat, se palkitsee rohkeimmat.